Εκδηλώσεις

Συναυλία Οικογένειας Δρ. Στεφάν Βαν Χουλ

By 28/09/2015 15 Ιανουαρίου, 2020 No Comments

Η τρίτη συναυλία που διοργανώσαμε για το 2015, διέφερε πολύ από τις δύο προηγούμενες. Ο Δρ. Στεφάν Βαν Χουλ είναι ένας από τους διαπρεπέστερους ογκολόγους – παιδιάτρους του Βελγίου και μέλος του Histiocyte Society (H.S.).

Εκτός όμως από καταξιωμένος ιατρός, είναι και εξαιρετικός μουσικός. Μαζί με τις τέσσερις κόρες του και τη σύζυγό του Ανν, έχουν δώσει πλήθος φιλανθρωπικών συναυλιών στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, για να στηρίξουν οικονομικά την έρευνα και την διάδοση της πληροφορίας για την Ιστιοκυττάρωση, στο ευρύ κοινό.

Ο Δρ. Βαν Χουλ, είχε εκφράσει την επιθυμία να πραγματοποιήσει μία συναυλία για τους συναδέλφους του, τα μέλη του Histiocyte Society αλλά και του Nikolas Symposium. Η ευκαιρία του δόθηκε το Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της 31ης ετήσιας συνάντησης του Histiocyte Society στην Αθήνα.

Ήταν ένα ακόμη εξαιρετικό δώρο προς το Σύλλογο Άρτεμις. Ο γενναιόδωρος ιατρός προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για τα μέλη της οικογένειάς του.

Την Κυριακή, πριν την έναρξη των εργασιών του Histiocyte Society Meeting και ενώ οι περισσότεροι σύνεδροι είχαν καταφθάσει στην Αθήνα και στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Πλάκα, διοργανώσαμε μια βραδιά κλασικής κυρίως μουσικής στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, με συνθέσεις μεταξύ άλλων των Χέντελ, Πασελμπέλ, Κατσίνι αλλά και σύγχρονων όπως ο Λέοναρντ Κοέν και η Σινέντ Ο’Κόννορ. Η επιλογή του χώρου, έγινε με βασικό κριτήριο την εύκολη πρόσβαση από το ξενοδοχείο.

Η μουσική οικογένεια αποτελείται από τους: Στεφάν Βαν Χουλ (βιολί), Μαρλίς (άρπα – φωνή), Καρολίν (βιολί – φωνή), Αννί (βιολί – φωνή), Στεφανί (φλάουτο – φωνή – κρουστά) και Ανν (πλήκτρα – κρουστά).

Το μουσικό επίπεδο της συναυλίας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ήταν μια «δεμένη» συναυλία υψηλού επιπέδου. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, πως ένας διαπρεπής επιστήμονας που χρειάζεται διαρκώς να μελετά και να κάνει δημοσιεύσεις, βρίσκει τον απαιτούμενο χρόνο να εξασκηθεί σε ένα όργανο τόσο δύσκολο όσο το βιολί, αλλά και για να οργανώνει πρόβες με τα 5 μέλη της οικογένειάς του.Σίγουρα, αν δεν ήταν ένας εξαιρετικός ιατρός θα μπορούσε να έχει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία με το οικογενειακό μουσικό συγκρότημα!

Πριν την έναρξη της συναυλίας, προσφέρθηκε ένα ελαφρύ σνακ στο καφέ του Ιδρύματος Θεοχαράκη, για όλους τους παρευρισκόμενους, ευγενική χορηγία του Histiocytosis Association και της κυρίας Ελένης Κρέμου. Παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του Histiocyte Society, Dr. Carlos Rondriguez-Galindo, η κυρία Νέβενς, από την Πρεσβεία του Βελγίου, η οικογένεια Κοντογιάννη, καθώς και αρκετά μέλη του Συλλόγου μας.

Το πρόγραμμα, είχε διάρκεια πάνω από μία ώρα δίχως διάλειμμα και ολοκληρώθηκε με το κομμάτι του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου «Ποιος πληρώνει το βαρκάρη», που η οικογένεια Βαν Χουλ το έμαθε ειδικά για να μας τιμήσει, ως τη χώρα που φιλοξένησε το συνέδριο. Η επιτυχία της συναυλίας ήταν μεγάλη και όλοι οι ιατροί, συνεχάρησαν τον Δρ. Βαν Χουλ για το ταλέντο του, αλλά και για την όμορφη βραδιά που απόλαυσαν.