Εκδηλώσεις

Κοπή πίτας

By 20/01/2019 16 Ιανουαρίου, 2020 568 Σχόλια

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια συγκέντρωση Ιατρών – Γονέων του Συλλόγου μας με θέμα: «Εγκυμοσύνη και Ιστιοκυττάρωση». Παράλληλα, κόψαμε και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας. Η εξαιρετική από κάθε άποψη διοργάνωσή της συγκέντρωσης ήταν για μία ακόμη χρονιά, ευγενική χορηγία της Ναυτιλιακής Εταιρείας «Prime Marine».

Στη συγκέντρωσή μας παρευρέθηκαν ως ομιλητές η Ενδοκρινολόγος Δρ Δήμητρα Στάθη, υποψήφια Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και η Παιδίατρος Ογκολόγος-Αιματολόγος Δρ Μαρία Μοσχόβη από την Πανεπιστημιακή Ογκολογική – Αιματολογική Μονάδα (Κ.Ε.Θ.) της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που μας μίλησαν για το πώς μπορεί να επηρεάσει η Ιστιοκυττάρωση την ασθενή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Ο Δρ Βασίλειος Παπαδάκης από το Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας(Τ.Α.Ο.) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μας ταξίδεψε στην Λισσαβώνα και μας μίλησε για τις εξελίξεις του 34ου Ετήσιου Συνεδρίου της Εταιρείας Ιστιοκυττάρωσης που πραγματοποιήθηκε εκεί τον Οκτώβριο του 2018. Ακόμη, μας παρουσίασε τις εξελίξεις του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παιδιατρικής Αιματολογίας –Ογκολογίας, του 56ου Πανελλήνιου Παιδιατρικού Συνεδρίου και τη διημερίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, στα οποία συμμετείχε ο Σύλλογος μας μέσα στο 2018.

Η καλύτερη στιγμή της εκδήλωσής μας όμως ήταν αυτή της συγκινητικής ομιλίας δύο ασθενών. Μας μίλησαν από καρδιάς για την νόσο της Ιστιοκυττάρωσης,  για το πώς επηρέασε την ψυχολογία τους αλλά και την σχέση τους με τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό τους, το πώς κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να προχωρήσουν στη ζωή τους, δημιουργώντας τη δική τους οικογένεια.

Ελπίζουμε να δούμε ακόμα περισσότερους από εσάς στην επόμενή μας συγκέντρωση!

568 Σχόλια

Leave a Reply