Εκδηλώσεις

Κοπή πίτας 2020

By 11/02/2020 21 Φεβρουαρίου, 2020 No Comments

Ετήσια Συγκέντρωση Γονέων – Ιατρών

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

«Νέα Εποχή στην Παρακολούθηση των Ενήλικων Ασθενών με Ιστιοκυττάρωση»

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη ετήσια συγκέντρωση Ιατρών – Γονέων του Συλλόγου μας με θέμα: «Νέα Εποχή στην Παρακολούθηση των Ενήλικων Ασθενών με Ιστιοκυττάρωση». Παράλληλα, κόψαμε και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η συγκέντρωσή μας πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Ναυτιλιακής Εταιρείας “Prime Marine”, που μας φιλοξένησε στα γραφεία της και κάλυψε την εκδήλωσή μας.

Ο Δρ Πολυζώης Μάκρας, Ενδοκρινολόγος, Τμηματάρχης Έρευνας στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μας ενημέρωσε για την αναγνώριση του τμήματος έρευνας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, ως Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης των ενήλικων ασθενών με Ιστιοκυττάρωση Langerhans, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία.

Παράλληλα συζητήθηκε η διαδικασία απόκτησης ποσοστού αναπηρίας και τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στα κέντρα αξιολόγησης ποσοστού αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Ο Δρ Βασίλειος Παπαδάκης από το Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας (Τ.Α.Ο.) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μας ταξίδεψε στο Μέμφις των ΗΠΑ και μας μίλησε για τις εξελίξεις του 35ου Ετήσιου Συνεδρίου της Εταιρείας Ιστιοκυττάρωσης (Histiocyte Society Meeting) που πραγματοποιήθηκε εκεί τον Νοέμβριο του 2019 στο οποίο, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχε ενεργά ο Σύλλογός μας.

Ακόμη, η Δρ Χαρίκλεια Κελαϊδή, Αιματολόγος, Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (Τ.Α.Ο.), Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” μας παρουσίασε το περιστατικό «Εμπύρετο σε βρέφος με ιστορικό Ιστιοκυττάρωσης: ένα σύμπτωμα, δύο διαγνώσεις».

Η Δρ Χαρούλα Τσίπου, Παιδίατρος,  Α΄ Παιδιατρική Ογκολογική – Αιματολογική Μονάδα, Πανεπιστήμιο Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, μας παρουσίασε ένα «Σπάνιο περιστατικό Ιστιοκυττάρωσης».

Η Ογκολόγος–Αιματολόγος Δρ Μαρία Μοσχόβη από την Πανεπιστημιακή Ογκολογική – Αιματολογική Μονάδα (Κ.Ε.Θ.) της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, μας μίλησε με την σειρά της για την «Παρακολούθηση των ασθενών με Ιστιοκυττάρωση Langerhans και την μετάβαση τους στην ενήλικο ζωή».

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και ελπίζουμε να δούμε ακόμα περισσότερους από εσάς στην επόμενη συγκέντρωσή μας!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ